Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری برنا»
2024-05-03@00:05:18 GMT

بزرگان موسیقی مازندران

تاریخ انتشار: ۱۵ بهمن ۱۳۹۹ | کد خبر: ۳۰۸۹۶۸۴۲

بزرگان موسیقی مازندران

بخش مهمی از موسیقی منطقه مازندران را موسیقی آوازی تشکیل می‌دهد. از سازهای مختلف این منطقه می‌توان به سرنا، کمانچه، دوتار، دایره، لَله‌وا و دسرکوتن اشاره کرد.

به گزارش برنا، شناخت موسیقی مناطق مختلف استان‌های ایران بسیار جذاب است و می‌تواند باعث آشنایی با بزرگان آن منطقه شود. یکی از مناطق شمال که دارای سبک موسیقی منحصر به فرد است استان مازندران بوده که آهنگ مازندرانی مورد توجه بسیاری از افراد قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بخش مهمی از موسیقی منطقه مازندران را موسیقی آوازی تشکیل می‌دهد. از سازهای مختلف این منطقه می‌توان به سرنا، کمانچه، دوتار، دایره، لَله‌وا و دسرکوتن اشاره کرد.

علاوه بر سازهای بیان شده، آوازهای معروف زیادی در مازندارن اجرا می‌شود که به نام‌های امیری، کتولی، طالبا، نجما و حقانی شهرت دارد. هر کدام از نواهای گفته شده دارای سوز و ویژگی‌های مخصوص به خود است. آهنگ مازندرانی به دلیل داشتن ریتم خاص مورد توجه بسیاری از افراد قرار دارد. شناخت بزرگان موسیقی مازندران می‌تواند باعث شود تا آشنایی بهتری با سبک موسیقی مازندرانی پیدا کنید.

تاریخچه موسیقی مازندرانی

به جرات می‌توان گفت که موسیقی مازندرانی به دو سبک موسیقی چوپانی و موسیقی سرنا و نقاره تقسیم بندی می‌شود. در آهنگ مازندرانی نوای غالب ایجاد شده به سبک شور و دشتی است که همین امر باعث محبوبیت آهنگ‌های مازندرانی شده است. وجود سوراخ‌های متنوع در سازهای مازندرانی می‌تواند نواهای مختلف را ایجاد نماید. پایه نوای مازندرانی به شکل آداب و رسوم فرهنگ این مناطق است که در اشعار و ملودی‌های موجود از زندگی در طبیعت گفته می‌شود.

عناصر مختلف موجود در مازندارن نظیر کوه، جنگل، دریا، کار کشاورزی و غیره در آهنگ مازندرانی به خوبی گنجانده شده است. مازندران به عنوان یک استان گسترده از قومیت‌های مختلف تشکیل شده است که این امر باعث تنوع در ساختار نوا و سازهای این استان شده است. آوازهای متعددی در این استان نواخته می‌شود که دارای دسته بندی مشخص است. کتولی، کله حال، لَله‌وا (چوپانی)، طوری، نجما و صنم از جمله آوازهای تغزلی این منطقه است که وصف حال هر کدام به نحوی بیان دلدادگی عاشق و معشوق بوده و برای بیان مسائل عرفانی مورد استفاده قرار می‌گیرد.

نوع دیگری از آواز کتولی وجود دارد که به سبک قدیم در غالب طوری یا طبری نواخته می‌شود. به دلیل این که نوازنده و خواننده در این سبک از اشعار امیر پازواری استفاده می‌کرده است این آواز به نام کتولی شهرت دارد. آواز کتولی از گوشه عشاق دشتی شروع می‌شود و در دستگاه شور فرود می‌کند که بسیار گوش نواز است. علاوه بر موارد گفته شده در آیین مازندران آهنگ مازندرانی چاووش خوانی نیز وجود دارد که به نوعی نوروزخوانی است.

آشنایی با بزرگان موسیقی مازندرانی

آهنگ مازندرانی به عنوان یک موسیقی ریشه دار شناخته می‌شود که نواهای اجرا شده بیشتر در وصف همان منطقه است. نواهای مازندرانی باعث می‌شود تا هر شنونده‌ای بتواند با آداب و رسوم مازندران به خوبی آشنا شود. استادان زیادی در مازندران وجود داشته که توانسته است مسائل فرهنگی و سنتی این استان را به خوبی و نسل به نسل در غالب آهنگ محلی به دیگران منتقل کنند. از جمله بزرگان موسیقی مازندران می‌توان به نظام شکارچیان و عشقعلی شکارچی اشاره کرد که به عنوان نوازندگان بزرگ دوتار در این استان بوده‌اند.

از استادان مطرح در زمینه کمانچه غدیر کتولی است که پس از شهرت در این کار توانست شاگردان زیادی نظیر احمد محسن پور را تربیت نماید. از دیگر بزرگان موسیقی مازندران که آهنگ مازندرانی را به خوبی می‌شناسند و در سبک فولکور فعالیت داشتند می‌توان به محمد رضا اسحاقی گرجی، ابوالحسن خوشرو، سید جمال محمدی، نور محمد طالبی و نورالله علیزاده اشاره کرد. هر کدام از بزرگان بیان شده به عنوان بزرگان موسیقی این استان شناخته می‌شوند که صاحب سبک هستند.

آشنایی با بیوگرافی برخی از اساتید موسیقی مازندران

شناخت بیوگرافی هر کدام از بزرگان موسیقی مازندران باعث می‌شود تا آهنگ مازندرانی بیشتر در بین سایر مردم استان‌ها شناخته شوند. از جمله مهم‌ترین افراد تأثیر گذار در موسیقی مازندران می‌توان به افراد زیر اشاره کرد:

محمد رضا اسحاقی گرجی

محمد رضا اسحاقی گرجی موسیقی دان و نوازنده دوتار است که در بهشهر متولد شده است. وی به عنوان یکی از آگاهان مقامات و ریز مقامات آوازی مناطق شرقی مازندران است که سازمان میراث فرهنگی نام وی را به عنوان گنجینه زنده بشری در فهرست آثار ملی کشور ثبت کرده است. از سبک‌های موسیقی گرجی می‌توان به تمبک، لَله‌وا و دوتار اشاره کرد. وی با شناخت موسیقی اصیل مازندران توانست تعزیه خوانی‌های زیادی داشته باشد.

ابوالحسن خوشرو

خوشرو یکی از خوانندگان نامی آهنگ مازندرانی است که در 14 دی 1325 در ساروکلا متولد شده است. وی از زمان کودکی به نواختن ساز لَله‌وا مشغول بوده است و تحصیلات خود را از هنرستان موسیقی تهران تکمیل کرده است. وی به همراه برادرانش فرج الله و عبدالله یک گروه همکاری تشکیل داد تا همکاری خود را با رادیو مازندران به شکل رسمی آغاز نماید. وی با توجه به شناختی که نسبت به موسیقی مازندران داشت توانست سرپرستی گروه امیر پازواری را برعهده بگیرد. استاد خوشرو به عنوان یکی از برترین اساتید محلی مازندران بود که پس از فوت وی صدای فولکور مازندران برای همیشه خاموش شد.

سید جمال محمدی

سید جمال محمدی زاده جویبار به عنوان یکی از نوازنده‌های موسیقی فولکور است که در زمینه آهنگ مازندرانی اصیل فعالیت دارد. سازهای وی نی چوپان، کمانچه، سرنا و قره‌نی بوده است. سید جمال محمدی در طول دوره فعالیت خود توانست همکاری‌های زیادی با گروه موسیقی بین‌المللی بانو سیما بینا، شبکه یک و شبکه استانی مازندران داشته باشد. وی به عنوان یکی از برترین نوازنده‌های فولکور موسیقی مازندران است که به عنوان سرپرست گروه موسیقی ایرانی شناخته می‌شود.

دسترسی به موسیقی مازندرانی

شناخت بزرگان موسیقی مازندران به همراه تاریخچه نوای این استان باعث می‌شود تا بخواهید که به بهترین آهنگ‌های مازندرانی موجود دسترسی پیدا کنید. آهنگ مازندرانی دارای سوز و ریتم خاص است که مورد توجه بسیاری از افراد قرار دارد. سویل موزیک به عنوان یکی از وب‌سایت‌های برتر در زمینه ارائه دهنده آهنگ مازندرانی است که می‌توانید از بزرگان موسیقی مازندران، آهنگ‌های مورد علاقه خود را با سرعت بالا و کیفیت متنوع دانلود کنید.

در میان بزرگان موسیقی محلی مازندران هستند جوان ترهایی که راه و رسم این اساتید را دنبال میکنند و با انتشار آهنگ های فولک و شنیدنی یاد و اشعار این سپرده تاریخی فرهنگی را زنده میدارند، خوانندگانی همچون خواننده جوان علی میررضایی یا خواننده نسبتا پر سابقه تری مثل اقای ابی عالی که با صدای خوبش آثار زیبایی ارائه کرده و همچنین آقایان بهزاد صفایی، استاد جهانبخش کرد ، جواد نکایی، رامین مهری،مجید حسینی، محمد اسمعلی،مهدی آبگون، مهران رجبی،ناصر عباسی،نیما مهدوی، وحید حیدری و ولی قاسمی و ... اشاره کرد که با صدای خوب و شعرهای زیبا به موزیک اصیل مازندرانی کمک شایانی کرده و میکنند.

وجود تنوع در آهنگ‌های موجود در وب‌سایت سویل موزیک به گونه‌ای است که در کمترین زمان ممکن قادر خواهید بود تا به موسیقی‌های مورد نظر خود دست پیدا کنید. در صورت تمایل می‌توانید از وب‌سایت sevilmusic.com دیدن کنید.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: موسیقی مازندران ابی عالی موسیقی مازندرانی عنوان یکی سید جمال محمدی عنوان یک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۸۹۶۸۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دعوت چند بازیکن مازندرانی به اردوی تیم ملی فوتبال هفت نفره

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای مازندران، در راستای حضور در مسابقات جهانی ۲۰۲۴ اسپانیا، تمرینات مردان فوتبال هفت نفره از پانزدهم اردیبهشت آغاز می‌شود.

چند بازیکن مازندرانی هم به اردوی تیم ملی فوتبال هفت نفره دعوت شدند تا خودشان را برای مسابقات پیش رو آماده کنند.

نخستین مرحله اردوی آمادگی تیم ملی فوتبال هفت نفره، تا ۲۴ اردیبهشت برگزار می‌شود.

گروه نخست بازیکنان دعوت شده به اردو: از ۱۵ تا ۱۸ اردیبهشت
وحید نواب، امیرحسین قربانی (مازندران)، شمس‌الدین شهبازی، امیر نظری (کرمانشاه)، امیرمهدی رحیم‌آبادی، ایمان گل‌شاهین، رضا امینی‌زاده (کرمان)، مهدی شکوهی، مرتضی جمالی (قم)، احسان غلامحسین‌پور، بهنام آرندی، رضا خادمی (فارس)، مرتضی انیسی (تهران)، محسن کولیوند، محمد نادری (لرستان)، هادی خوش‌اقبال (خراسان‌رضوی)، رسول صحرایی (خراسان‌شمالی)، حسین خلیلی (بوشهر)

گروه دوم: از ۱۸ تا ۲۱ اردیبهشت
حسن صفری، حسین تیزبر (بوشهر)، مسلم مهرابیان، حسین شجاعی (کرمان)، احسان غلامحسین‌پور، آرمان قنبری (فارس)، مجتبی حسینی، حامد بابائیان (قم)، امین رضایی، مرتضی پایا (مازندران)، امیر فرجی، روح‌اله دهقان، امیر تلخابی (مرکزی)، یونس حسنی، بهروز شاه‌محمدی، میثم بهمنی، میثم محمدی (زنجان)، حمیدرضا عزیزی (تهران)

گروه سوم: از ۲۱ تا ۲۴ اردیبهشت
یاسر رستمی، حسین نوروزی، کمیل علیزاده (مازندران)، مسعود ژولیده (کرمانشاه)، عبدالرضا کریم‌زاده، محمدجواد عالی‌زاده (بوشهر)، عباس ترابی، محسن مختاری (مرکزی)، سجاد آتش‌سقا (خراسان‌رضوی)، رضا سلجوقی (خراسان‌شمالی)، مسلم اکبری (تهران)، علیرضا مددی‌زاده، ابوالفضل سلطانی (کرمان)، سعید جهانی (زنجان)، سجاد نوری‌خواه (قم)، محمدعلی موسوی، ابراهیم قائدی، میلاد محمدی (خوزستان)، رضا رحیمی، عرفان گلچین (فارس)

کادر فنی:
سرمربی: علیرضا رعدی (مازندران)
مربی: علیرضا طارمی
مدیر تیم ملی: فرهاد نفرزاده
سرپرست: ابوالفضل رشیدی

دیگر خبرها

  • راه‌یابی دو بانوی تیرانداز مازندرانی به فینال مسابقات کشور
  • روزهای خنک و بارانی در انتظار مازندرانی‌ها
  • دعوت چند بازیکن مازندرانی به اردوی تیم ملی فوتبال هفت نفره
  • خواننده تیتراژ «رستگاری» کنسرت می‌دهد/ انتشار چند تک آهنگ عاشقانه
  • پشت‌پرده محبوبیت تیلور سوئیفت چیست؟
  • ۹ معلم مازندرانی نمونه کشوری شدند
  • جوان مازندرانی عضو هیأت رئیسه فدراسیون وزنه‌برداری شد
  • عزیمت زائران مازندرانی به عمره مفرده
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران
  • پشت پرده محبوبیت تیلور سوئیفت در ایران | وقتی او در مورد پایان رابطه عاطفی خود حرف می‌زند...